A Bethlen Gábor Alap pályázatainak elszámolásáról számolt be Németh Edit, a BGA Támogatáselszámolási és Monitoring Igazgatóságának vezetője Tusványoson, miután a szerdai sátormegnyitón Erdélyi Rudolf Zalán vezérigazgató bejelentette, egyszerűsített elszámolásra váltanak bizonyos pályázatok esetében, ezzel megkönnyítve az elszámolás adminisztrációját.

Németh Edit kifejtette, hogy a több éves tapasztalatnak köszönhetően pályázataik egyszerűek, a pályázók pedig egy internetes felületen tudják benyújtani dokumentumaikat, munkatársaik pedig mindenkinek rendelkezésére állnak, ha kérdések merülnének fel. Ugyanezen az elven az elszámolásban is segítenek, így könnyítve a pályázók és az munkatársak munkáját is.

A 2,5 millió forint vagy annál kisebb összegű támogatás esetében az új döntés értelmében tehát nem kell alátámasztó bizonylatot benyújtani, helyette egy nyilatkozatra van szükség, és nem kell részletes szakmai beszámolót sem mellékelni. Emellett a számlák adatait a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszerbe (NIR) kell feltölteni, ennek az összesítőjét kell majd benyújtani az elszámolás során. Az egyszerűsítés lényege tulajdonképpen az, hogy a beadott számlaösszesítő és nyilatkozat alapján történik meg a projektek ellenőrzése.

Bővebben:
ITT

Emellett felmerülő kérdések esetén keressék bizalommal Civil Központunk munkatársait is!