A civil szervezetek éves szakmai tevékenységében a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati forrásainak kiemelt jelentősége van!

  • Megjelent a felhívás a Nemzeti Együttműködési Alap civil jelöltállítási rendszerébe történő bejelentkezésre!

Idén új tagok kerülhetnek a civil szervezetek működését és programjait támogató Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) testületeibe. A kilenc főből álló Tanács és szinten kilenc fős kollégiumok tagjainak harmadát a civil szervezetek választhatják meg az általuk jelöltek sorából.

Minden bírósági nyilvántartásba vett egyesület, alapítvány, szövetség jogosult részt venni a NEA civil testületi tagjainak megválasztásában. A civil szervezet a szavazati jogát az általa meghatalmazott személy, az úgynevezett elektor (választó) útján gyakorolja. 

Most itt a lehetőség, hogy Vas vármegyei civil szervezetek is részt vegyenek a folyamatban!

MIRŐL szavazunk?

  • Hogy ki bírálja a következő négy évben a NEA pályázatokat

KI szavazhat?

  • Minden bejegyzett civil szervezet (országos, helyi vagy megyei hatókörű)

MIKOR szavazhatunk?

  • A szavazás márciusban lesz, DE jelentkezni 2024. február 2-ig lehet

HOGYAN szavazhatunk?

  • LEVÉLSZAVAZÁSRA ÉS SZEMÉLYES SZAVAZÁSRA IS LESZ MAJD LEHETŐSÉG
  • Minden elméleti és gyakorlati információ az oldal alján található PDF-ben, aki elakad keressen minket telefonon, vagy e-mailben és segítünk:

A legfontosabb, hogy a szervezet 2024. február 2-ig regisztráljon az EPER rendszerben, hiszen ez az alapfeltétele a választásban történő részvételnek!

Szakmai együttműködésükre kiemelten számítunk!

További információ kérhető a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Ügyfélszolgálatától a +36 1 896-0620 telefonszámon és a nea@bgazrt.hu e-mail-címen. A civil jelöltállítási rendszerrel kapcsolatos információk folyamatosan elérhetőek a www.civil.info.hu weboldalon is.

Gyakorlati és elméleti útmutató:

Vas Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ_ElektorValasztas