A kártyacsomag célja, hogy növelje a 13-25 éves korosztály társadalmi részvételét, szerepvállalását úgy, hogy különböző megtörtént, valós, vagy elképzelt szituációra keresi a választ, a megoldási lehetőségeket. A Mi a szitu? párbeszédre invitál, lehetőséget ad arra, hogy használói megosszák egymással véleményüket és ötleteiket egy fennálló helyzet megváltoztatása érdekében.

A kártyacsomag, a hozzá tartozó tábla és a szabálykönyv elérhető az alábbi honlapon: https://gyiot.hu/projekt/szotag/mi-a-szitu-szituacios-kartyacsomag-az-allampolgari-kompetencia-fejlesztesehez/ 

A Mi a szitu? eredeti színes verzió mellett már megtalálható „öko-nyomtatás” formátumban is, melynek köszönhetően jóval kevesebb festék kerül felhasználásra a nyomtatás során.

A kártyacsomag SzóTag projekt során készült el. A közel két éves folyamat során számos workshopot valósítottak meg középiskolások részvételével Magyarországon az aktív állampolgárság és részvétel témakörében.

Az itt szerzett tapasztalatokat és gondolatokat összegyűjtve, szakemberekkel feldolgozva alakították ki a kártyacsomagot, mely remek beszélgetés indító akár összeszokott ifjúsági közösségek, akár éppen ismerkedő fiatalok számára.