A kulturális teljesítmények díjazására az alapítvány a névadó személye előtt tisztelegve 2005-ben létrehozta a Káplár László Jó Ember Díjat. Az ez évi Jó Ember Díjra 2021. március 15-ig lehet jelölni. A döntéshozók olyan személyek jelölését várják, akik a szívükkel látva egyszerűen csak teszik a dolgukat önzetlenül, és közben észre sem veszik, hogy milyen sok ember javát szolgálják a széleskörűen értelmezett kultúra területén.

A Káplár László Jó Ember Díjat minden évben egy olyan személy kapja meg, aki egyrészt becsülettel, tisztességgel, emberséggel, alázattal végzi munkáját, másrészt mindezen felül olyan tevékenységet végez, amellyel embertársainak ad jót, inspirációt, segítséget. Egyfajta „láthatatlan angyalként” megnyitja mások előtt a képzeletbeli ajtókat, kitapossa előttük az utat, segítve akár a szakmai kiteljesedésüket, akár az életkörülményeik vagy az egészségük javulását.

A javaslatok beérkezésének határideje: 2021. március 15., éjfél.

A kuratórium tagjai kizárólag a beérkezett javaslatok alapján hoznak döntést.
A javaslatok leadása e-mailben vagy postai úton történhet:
E-mailben: jeloles@joemberdij.hu
Levélben: Káplár László Jó Ember Díj, 7761 Kozármisleny, Mikszáth K. u. 24. A javaslattétellel kapcsolatban telefonon érdeklődni a 30/575-3997-es telefonszámon lehet.

Honlap: http://www.joemberdij.hu