Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény (a továbbiakban: Civil tv.) 71. § (4) bekezdésében foglaltak szerint a Nemzeti Együttműködési Alap (továbbiakban: Alap) Tanácsa és kollégiumai civil delegált tagjainak megválasztására az elektori gyűléseket az alábbiak szerint hívom össze.

A Nemzeti Együttműködési Alappal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/2012. (II. 16.) KIM rendelet (a továbbiakban: NEAr.) 22. § (3) bekezdése értelmében elektori gyűlés alatt a Tanács esetében valamennyi; az egyes kollégiumok esetében a megfelelő elektori gyűlésbe (Közösségi környezet, Mobilitás és alkalmazkodás, Nemzeti összetartozás, Társadalmi felelősségvállalás, Új nemzedékek jövőjéért) visszaigazoltan bejelentkezett, megjelent elektort kell érteni.

Elfogadott elektori jelentkezés esetén az elektor képviseli a civil szervezetet az elektori választáson. A választás során a szavazat leadására az elfogadott elektori jelentkezésben megadottaknak megfelelően személyesen: személyes jelenléttel vagy levélszavazás útján van lehetőség.

A választás időpontja személyes szavazás esetén: 2024. március 4-8.

Levélszavazásra rendelkezésre álló idő: 2024. február 26. – 2024. március 6.

Forrás és részletes információk: ITT