Civil Központunk munkatársa délelőtt a Rum-Kastély EGYMI-ben járt, ahol a „Civil Életképek Vas vármegyében” felhívásunk idei nyertes szervezetét, a Rumi Csigabiga Alapítványt díjaztuk.

A beküldött fotón szereplő Hölgy, Merci virágcsokrot vehetett át, emellett az alapítvány vezetésének és a médiaszakkörben tevékenykedő fiataloknak elismerő oklevéllel és ajándékcsomaggal kedveskedtünk!

A Rumi Csigabiga Alapítvány rövid bemutatása:

Az alapítvány 2000-ben kezdte meg működését azzal a céllal, hogy Rum-Kastély EGYMI szakmai munkáját, az itt nevelkedő és tanuló gyermekek és diákok életét, tanulását segítse.

Eszközbeszerzésekkel, féllépésekre utazásokkal támogatja az alapítvány a sport,- és művészeti csoportokat (táncosokat, zenészeket, médiásokat).

A Rum-Kastély EGYMI rendezvényeinek (Csiga túra, Művészetek kis barátai, Töltsön nálunk egy napot és Találkozások projekt) szervezési és lebonyolítási feladataiban is kiemelt szerepet vállal az alapítvány.

Médiaszakkör

A Rum-Kastély EGYMI „Médiaszakköre” 2012 óta működik sikeresen. Szinte minden műfajban készültek már kisfilmjeik, etűd, játékfilm, kísérleti film és dokumentumfilm is szerepel repertoárjukban. A filmek alapötletét az értelmi sérült tanulóik adják, s a megvalósítás is az ő feladatuk, természetesen szakmai segítségadás mellett. A filmezésen túl fényképezéssel is foglalkoznak, több fotópályázaton bemutatkoztak, s országosan kerültek kiállításra tanulóik fotói.

Céljuk, hogy minél több értelmileg sérült diákhoz eljuttassák a film szeretetét, az idei évtől működtetnek filmklubot, járnak könyvtármoziba, ahol klasszikus és modern filmekkel egyaránt megismertetik az érdeklődő diákokat.

Példaértékű civil szervezeti munkájukhoz ezúton is gratulálunk!

A nagy érdeklődésre való tekintettel „Civil életképek Vas vármegyében” felhívásunkat a 2024-es esztendőben is kiírjuk!