„Az advent gyönyörű feladata, hogy mindannyiunkban felébressze a jóság emlékét, és ezáltal megnyissa a remény kapuit.” – XVI. Benedek pápa

A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve 2023-ban is megszervezi a hagyományos Adventi Civil Börze elnevezésű országos karácsonyi adománygyűjtő programot.

A Vas Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ „célintézménye” a Szombathelyi-i Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Családok Átmeneti Otthona.

Az Adventi időszak különösen nehéz az Otthonban élő, gyermeket, gyermekeket nevelő családok számára, hiszen a fizikai nélkülözés mellett ilyenkor mentálisan is sérülékenyebbek a szolgáltatást igénybe vevők.

A gyermekek „természetes igénye”, hogy ajándékokkal lepjék meg őket, viszont erre az intézményegységnek és a családoknak kevesebb lehetősége van. Ezt szeretnénk segíteni az adománygyűjtéssel.

Célzott, tárgyi adományokat gyűjtünk:

  • készség – és képességfejlesztő gyermekjátékok
  • mesekönyvek
  • tartós élelmiszerek, édességek
  • mosó – és tisztálkodási szerek

Adománygyűjtés időszaka: 2023. november 27. – 2023. december 20.

Elsősorban kartondobozban várjuk az adományokat!

Adománygyűjtési helyszínek:

  •  Szombathely, Horváth Boldizsár körút 9. – hétfőtől – péntekig 10.00 és 15.00 között
  •  Szombathely, Kőszegi utca 9. – kedden és szerdán 10.00 és 17.00 között

Előzetes egyeztetést követően, illetve egyéni igény esetén Civil Központunk munkatársai személyautóval vidékre is eltudnak menni a felajánlott adományokért.

Köszönjük mindenkinek, aki csatlakozik az adománygyűjtéshez!

További információkért keressenek minket bizalommal:
info@vasicivil.hu, +36 30/224-9008