“Van még gondolat, mi átadható, és van száz pillanat, mi szétosztható. Jut még bárkinek a tiszta fényből egy cseppnyi láng, jut még jókedv könny helyett, ha másod nincs is, add tovább.” – Csondor Kata – Add tovább

A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve 2023-ban is megszervezte a hagyományos Adventi Civil Börze elnevezésű országos karácsonyi adománygyűjtő programot.

A Vas Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ különálló rendezvénysorozatot indított.  „Célintézményünk” a Szombathelyi-i Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Családok Átmeneti Otthona volt.

Az adománygyűjtés végeztével, ma kora este Civil Központunk munkatársai elvitték az intézménybe az összegyűjtött adományokat és személyesen adták át az intézmény vezetőjének, valamint a célcsoport tagjainak egy meghitt, Adventi hangulatú „villámrendezvény” keretében.

Civil Központunk szolgáltatási koordinátora röviden ismertette a kezdeményezésünket, majd egy „Karácsonyi történet” felolvasását követően következhetett az adományok átadása.

A csillogó szemű gyermekszempárok és a szülők hálálkodó szavai bizonyították, megerősítették a rendezvényünk indokoltságát, az idei Adventi Civil Börze sikerességét.

Az intézményben egész évben lelkiismeretesen dolgozó szociális szakembereknek is kedveskedtünk egy kis csomaggal.

Meglátásunk szerint egész éves szakmai munkánk gyümölcse is az „Adventi Civil Börze” kiemelkedő sikeressége, hiszen értelemszerűen egész évben törekedtünk a civil szervezetek segítésére, támogatására, a partnerségi viszony erősítésére, ez pedig „visszaköszönt” most, ami megnyilvánult a civilek adakozókészségében is.

Természetesen a civil szervezetek mellett köszönjük a for-profit szereplők, magánszemélyek, köznevelési intézmények szerepvállalását is, amely nagymértékben segítette célunk elérését!